Sätila är ett lugnt, familjärt och naturskönt samhälle vid sjön Lygnern.

Här finns affär, restaurang, bank, vårdcentral, apotek, byggvaruhandel, blomsterbutik, tandläkare och gym. Det finns barnomsorg med tre förskolor och en F-9 skola. Närmaste Gymnasium finns i Skene, 2 mil bort. På fritiden finns möjligheter till brett föreningsliv. Sätila är en plats där många olika aktiviteter är möjliga.

Kommunikationen till Göteborg är goda. Här går frekvent busstrafik. Med bil tar det cirka 35 minuter till Göteborg och Borås. Sätila har endast 20 minuters bilfärd till Landvetter flygplats. 

Det finns en stor optimism i näringslivet med ett flertal mindre företag, soloföretagare, lantbrukare och gårdar. Det mest kända företaget är kanske Sätila of Sweden, eller Sätila mössan som den också kallas.  

Sätila med omnejd har en vacker natur som inbjuder till vandringar i olika terränger. Här finns även möjlighet till båtplats.

Sätila är en av de snabbast växande orterna i Marks Kommun med en utvecklingskurva som ständigt pekar uppåt. Som Sätilabo kan du räkna med att bo en by som utvecklas och vill framåt. Det råder en varm härlig gemenskap där de flesta Sätilabor är stolta över sin by.